Top Social

Anteunis Memorial 2017

Afgelopen weekend is Stan weer een ervaring rijker met betrekking tot internationaal zwemmen in het algemeen en zwemmen in Belgie in het bijzonder. Na een zware trainingsweek die in het kader stond van een trainingskamp was er een tweedaagse wedstrijd in Gent gepland; de Anteunis Memorial. Deze wedstijd bestond uit vier dagdelen waarbij de eerste sessie de 50 meters werden gezwommen, de tweede sessie de 100 meters en waarbij de derde sessie de 200 meter series op het programma stonden. Op zondagmiddag waren de finales gepland. Voor alle 50 meter disciplines waren er finales. Daarnaast waren er 200 wisselslag finales per leeftijdsgroep. Deze laatste kon worden gezwommen door de beste acht zwemmers over twee dagen obv FINA punten.


Stan had de eerste sessie de 50 vrij, vlinder en rug gezwommen. Mooie PR's op de vrij en vlinder. De 50 rug kende een matig (vroeg) keerpunt maar nog steeds een prima tijd wat goed was voor een derde tijd voor de finale. Echter vond de belgische jury dat zijn keerpunt reden tot diskwalificatie was waardoor er jammerlijk geen finale voor Stan op het programma stond. In de zaterdag middag stond voor Stan de 100 school, vlinder en rug op het programma.Vooral op de vlinder een mooi PR gezwommen met een verbetering van 7 seconden!


Als afsluiter van de eerste dag stond een 4x50 mixed wissel estafette op het programma. Hier stond voor PSV het team opgesteld dat ook houder van het Nederlands record is. Vreemdgenoeg zou het een afvalrace worden waarbij steeds de estafette gezwommen moest worden en er telkens 2 teams af zouden vallen. Stan had met zijn team een uitstekende race gezwommen wat een verbetering van het record zou kunnen zijn. Echter vond ook hier de belgische jury dat er een fout was gemaakt doordat er een zwemmer niet tijdig uit de baan zou zijn gegaan. Een bezwaar werd niet geaccepteerd. Sterker nog, later werd de kwalificatiereden aangepast naar een foute overname. De electronische tijdwaarnemening liet echter anders zien, de diskwalificatie bleef helaas staan...


De laatste sessie voor Stan was de zondagochtend bestaande uit een 200 vrij en een 200 rug. De 200 vrij had Stan recent nog gezwommen waarbij hij zijn PR 6 sec had verbeterd naar 2.11. Dat hij desondanks zijn PR nog met 2 sec wist te verbeteren naar 2.09 mag bijzonder worden genoemd met het zware trainingskamp nog maar net achter de kiezen. Dat hij alles had gegeven was duidelijik bij de 200 rug waar de accu toch echt leeg bleek. Al bij al persoonlijke tevredenheid bij Stan. Naast de discutabele diskwalificaties hebben de (PSV) zwemmers tijdens de wedstrijd helaas ook te maken gehad met intimidatie en aggressiviteit zowel verbaal als fysiek. Al bij al redenen genoeg om dit evenement niet meer op te zoeken bij deze belgisich gekleurde jury en wedstrijd.