Top Social

Junior Swim Cup Eindhoven 2018

op 15 april j.l. heeft Stan deelgenomen aan de Junior Cup. Dit is een jaarlijks terugkerend zwemevenement wat plaatsvind tijdens de Swim Cup Eindhoven. Hier nemen vele landelijke junioren toppers aan deel.Stan had zich voor twee programma nummers ingeschreven; respectievelijk de 200 meter vrije slag en de 100 meter vlinder. Voor de 200 meter vrije slag wilde Stan graag nog een limiet voor de NK lange baan zwemmen. Een limiet voor de vlinder was te ver weg maar Stan wilde hier voor een mooi PR gaan. De wedstrijd opende met de 200 vrij dus Stan mocht al snel aan de bak. Gedreven als hij was om een limiet te zwemmen ging hij hard van start. Na 50 meter keerde hij op 29,5 wat voor Stan alleen al een PR op 50 meter betekende.

Ook op de 100 meter tussentijd behaalde Stan een PR. Dat dit een voorteken was voor een te snelle start bleek bewaarheid. Uiteindelijk eindigde Stan een seconde boven de limiet welliswaar met een mooi PR maar bleek achteraf zijn race niet goed ingedeeld. Drie PR's in een race stemde Stan toch positief, wetende dat die limiet haalbaar is.

Einde van de wedstrijd stond de 100 vlinder op het programma. Stan had hier heel veel zin in. Dat bleek ook wel omdat hij hier zijn PR met 5 seconden aanscherpte naar 1.07. Voldaan maar moe gestreden was er tijd voor enige rust. Er was door PSV eten georganiseerd voor de PSV junioren omdat ze tijdens de Swim Cup finale als bakkendragers zouden fungeren tussen de internationale topppers. Mede een groot Feest (in ieder geval voor de echte PSV-ers) omdat gedurende deze wedstrijd PSV voetbal op grootste wijze kampioen werd door ajax in eigen huis te verslaan. Dat kon tussendoor door de junioren worden gevolgd waardoor deze dag ook op dat vlak met vreugde kon worden beindigd.

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found